Ramazan paylaşmasi

Ramazan paylaşmasi

Het geluk van delen is anders. De tafels waar het eten wordt gedeeld zijn totaal verschillend. Er zit enthousiasme, rust en geluk aan tafel waar de dagelijkse frustraties achterblijven en fronsende wenkbrauwen vervangen worden door glimlachen. Daarom wachten mensen met spanning op de Ramadan. De ramadan maand is niet alleen de meest gezegende maand, maar ook de maand dat mensen het meest met elkaar verbonden zijn.

Om de tafel uit te rusten worden de lekkerste gerechten bereid, elke avond verse warme brood bereid door bakkerijen. Alles gebeurt in eenheid. Niemand is alleen tijdens de heilige maand. Tijdens het lopen kom je lachende ogen tegen, ook ondanks de vermoeidheid van de hele dag niets gegeten of gedronken te hebben. 

Niet alleen met sahur en iftar worden de momenten van je leven samet met anderen ervaren. We delen ook vrede, gesprekken en een lachend gezicht tijdens de Ramadan. Deze kostbare dagen zijn momenten waarop liefde en begrip op het hoogtepunt zijn. Bij het lopen op straat worden buren niet genegeerd. Deze speciale maand leert ons niet alleen om rust te vinden, maar ook om te delen. En delen doen we met de rest van de wereld, ook met de mensen die het veel zwaarder dan ons hebben. Want hoewel wij maar 1 maand in de jaar vasten, zijn er mensen op de wereld die dit het hele jaar lang doen. Niet omdat ze hier zelf voor kiezen, maar omdat ze simpelweg niet genoeg voedsel kunnen vinden. Draag daarom je steentje bij en doneer om ook deze mensen voedsel te geven op de dagen dat ze dit het meest nodig hebben.

Deel dit bericht

Onze berichten

Speciale dagen

Regaib Kandili (Nacht van de Wonderen)

De Gezegende Nacht van Ragha’ib. Regaib Kandili (Turks). De eerste nacht van donderdag op vrijdag van de zevende islamitische maand Radjab, wat in 2020 overeenkomt

Speciale dagen

Berat Kandili (Lailat-ul-Baraat)

Lailat-ul-Baraat (Nacht van de Lotsbezegeling) begint officieel de voorgaande avond bij zonsondergang wanneer volgens de islamitische kalender een nieuwe dag begint, dus op dinsdagavond 7 april 2020. De Gezegende