Ramazan paylaşmasi

Het geluk van delen is anders. De tafels waar het eten wordt gedeeld zijn totaal verschillend. Er zit enthousiasme, rust en geluk aan tafel waar de dagelijkse frustraties achterblijven en fronsende wenkbrauwen vervangen worden door glimlachen. Daarom wachten mensen met spanning op de Ramadan. De ramadan maand is niet alleen de meest gezegende maand, maar ook de maand dat mensen het meest met elkaar verbonden zijn.

Om de tafel uit te rusten worden de lekkerste gerechten bereid, elke avond verse warme brood bereid door bakkerijen. Alles gebeurt in eenheid. Niemand is alleen tijdens de heilige maand. Tijdens het lopen kom je lachende ogen tegen, ook ondanks de vermoeidheid van de hele dag niets gegeten of gedronken te hebben. 

Niet alleen met sahur en iftar worden de momenten van je leven samet met anderen ervaren. We delen ook vrede, gesprekken en een lachend gezicht tijdens de Ramadan. Deze kostbare dagen zijn momenten waarop liefde en begrip op het hoogtepunt zijn. Bij het lopen op straat worden buren niet genegeerd. Deze speciale maand leert ons niet alleen om rust te vinden, maar ook om te delen. En delen doen we met de rest van de wereld, ook met de mensen die het veel zwaarder dan ons hebben. Want hoewel wij maar 1 maand in de jaar vasten, zijn er mensen op de wereld die dit het hele jaar lang doen. Niet omdat ze hier zelf voor kiezen, maar omdat ze simpelweg niet genoeg voedsel kunnen vinden. Draag daarom je steentje bij en doneer om ook deze mensen voedsel te geven op de dagen dat ze dit het meest nodig hebben.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on email

Onze berichten

Donaties

Ramazan paylaşmasi

Het geluk van delen is anders. De tafels waar het eten wordt gedeeld zijn totaal verschillend. Er zit enthousiasme, rust en geluk aan tafel waar

Activiteiten

Lasergame

Op 30 november 2019 hebben we met onze jongeren van stichting Kümbet een lasergame dagje georganiseerd. Lasergamen wordt gespeeld met een groep van vier of