Berat Kandili (Lailat-ul-Baraat)

Berat Kandili (Lailat-ul-Baraat)

Lailat-ul-Baraat (Nacht van de Lotsbezegeling) begint officieel de voorgaande avond bij zonsondergang wanneer volgens de islamitische kalender een nieuwe dag begint, dus op dinsdagavond 7 april 2020.

De Gezegende Nacht van Bara’a. De nacht voorafgaand aan 15 Sja’baan wordt Lailat-ul-Baraat genoemd; in 2020 de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 april. Allah stelt in deze nacht vast wie er in het komend jaar zullen sterven en wie er geboren zullen worden. Moslims herdenken in deze “gezegende nacht” dat de Koran door God naar de wereld werd gezonden. In deze nacht wordt het onderhoud en het leven van de mensen onderzocht en aan de moslims vergeving en zegeningen geschonken.

Het is een nacht van gebed en meditatie, vergeving van zonden en bepaling van het lot. Deze gebeurtenis wordt ook wel ‘nacht van de vergeving’ genoemd; er wordt aan Allah gevraagd de gestorven hun zonden te vergeven. In de moskee wordt ook druk gebeden ter voorbereiding van de Ramadan die twee weken later begint.

‘Lailat-ul-Baraat (Nacht van de Lotsbezegeling)’ is een van de vijf “gezegende nachten” binnen de islam. Dit zijn nachten die – vanwege hun bijzonder waardevolle karakter – met godsdienstige handelingen gevierd worden. De andere vier “gezegende nachten” zijn:

  • Lailat-ul-Qadr (Nacht van de Beslissing)
  • Mawlid an-Nabi (Geboortedag Mohammed)
  • Regaib Kandili (Nacht van de Wonderen)
  • Lailat-ul-Meraj (Hemelvaart Mohammed)

Deel dit bericht

Onze berichten

Donaties

Ramazan paylaşmasi

Het geluk van delen is anders. De tafels waar het eten wordt gedeeld zijn totaal verschillend. Er zit enthousiasme, rust en geluk aan tafel waar

Activiteiten

Lasergame

Op 30 november 2019 hebben we met onze jongeren van stichting Kümbet een lasergame dagje georganiseerd. Lasergamen wordt gespeeld met een groep van vier of