De Organisatie

Wij heten u van harte welkom op onze website. Stichting Kümbet is in 1999 opgericht in Amsterdam door een groep enthousiaste jongeren afkomstig uit het Turkse plaatsje Kümbet.

Kümbet is een dorpje, gelegen in het hart van Anatolië, nabij de stad Sivas. Ruim 3000 mensen, voorheen woonachtig in Kümbet, hebben zich gevestigd in Nederland. 2000 van hen wonen in Amsterdam.

Stichting Kümbet zet zich in voor de positieverbetering van Turkse jongeren in Amsterdam door middel van het coördineren en organiseren van verschillende activiteiten.

Stichting Kümbet probeert een thuis te zijn voor zowel jongeren, volwassenen als ouderen. De Stichting werkt stadsbreed en stadsdeelbreed. Veel van de activiteiten vinden plaats in Amsterdam Nieuw West, maar zijn toegankelijk voor alle Amsterdammers.

De Stichting is al enige tijd gevestigd in de Nicolaas Ruychaverstraat 4 te Amsterdam. Onze doelgroep heeft zich in de afgelopen jaren verbreed, buurtbewoners van verschillende nationaliteiten en achtergronden waarderen de inzet en nemen deel aan de activiteiten van Stichting Kümbet.